Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Skolevalg

Frit skolevalg:

Skolerne i kommunen hører til hvert sit skoledistrikt. Jeres bopælsadresse bestemmer, hvilket skoledistrikt I hører til, og altså hvilken skole jeres barn vil blive tilbudt en plads på.

På kommunens hjemmeside kan I finde flere oplysninger om, hvilken skole jeres barn tilhører.

Men der er frit skolevalg, og det betyder, at hvis I ikke ønsker, at jeres barn skal gå på folkeskole i jeres skoledistrikt, kan i frit vælge at indskrive jeres barn i en folkeskole, der ligger uden for jeres skoledistrikt eller i en helt anden kommune, så længe der er plads.  

Tidlig skolestart:

Hvis skole og forældre sammen vurderer, at barnet er modent og kan følge en skoleundervisning, kan der gives dispensation til, at barnet kan begynde i skole tidligere end normalt. Barnet kan tidligst begynde i skole i det kalenderår, hvor han/hun fylder fem år inden 1. oktober. 

Sen skolestart: 

Hvis I som forældre - i samråd med skolen og fx. barnets daginstitution - vurderer, at jeres barn ikke er modent til at starte i skole som seksårig, kan I anmode om, at der sker et års udsættelse af skolestart. Procedure for skoleudsættelse starter hos barnets daginstitution der i samarbejde med ressourceteam/ PPR/ pædagogiskpersonale/forældre laver en vurdering. 

Skolevalg